Gratis verzending vanaf 50 euro binnen Nederland

Hoe bevestig je drukknopen?

Je hebt drukknopen in verschillende maten, materialen en afmetingen. Voor baby kleertjes en accessoires gebruik ik altijd kam snaps. Deze drukknopen zijn erg prettig om mee te werken en zijn van plastic. Ze openen gemakkelijk en zitten stevig dicht. Een goed alternatief zijn de jersey drukknopen.

Deze worden ook veel gebruikt voor baby en kinderkleding. 

Voor het bevestigen van zowel de kam snaps als de jersey drukknopen heb je een vario tang nodig. Ik gebruik de tang van Prym. Let er op dat je bij aanschaf de tang inclusief de gereedschap set kiest (die zit er meestal bij maar je kunt het ook los bestellen).

 

Begin met het gereedschap om gaatjes te maken. Plaats de onderdelen in je tang.

Ik verstevig de stof door aan de binnenkant wonder dots te strijken op de plek waar de drukknopen komen. Ik gebruik vooral rekbare stoffen en dan schieten de knoopjes er vaak snel uit als je de stof niet verstevigd. Bij niet rekbare stoffen, zoals 100% katoen, is dit niet nodig.

 

Plaats de tang op de plek waar je de knoop wilt plaatsen. In mijn geval precies in het midden van de wonder dot (dit kun je voelen). Knijp de tang samen en maak de gaatjes. Wissel nu je gereedschap om met de set om de knopen te bevestigen.

Pak de kam snaps er bij. Je hebt twee setjes nodig. Twee caps (bovenkantjes) en een vrouwtje en een mannetje voor de onderkanten. Kijk goed hoe je de stof op elkaar wil laten sluiten. De caps moeten niet aan dezelfde kant worden geplaatst anders kunnen de knopen niet op elkaar worden geklikt. Begin met het plaatsen van de cap, plaats het mannetje of vrouwtje er bovenop aan de andere kant van de stof.

Leg nu de cap op het witte onderdeel van je tang en de andere kant op het zachte onderdeel van je tang. Zorg dat ze beiden precies in het midden zitten, anders kun je de kam snaps stuk knijpen.

Knijp nu hard in de tang. Controleer of het steeltje goed plat is gedrukt, als dit nog een beetje uitsteekt kun je het gerust nog een keer herhalen tot het mooi plat is. Als je dit niet doet heb je namelijk kans dat het knoopje niet goed sluit.

Herhaal dit proces met de andere kant met het mannetje of vrouwtje dat je over hebt. Controleer of je ze er aan de goede kant in steekt, zodat je het mannetje straks op het vrouwtje kan klikken.

Maak de knoopjes een aantal keren los en vast (ik doe meestal 10x) dan openen ze meteen een stuk soepeler.

 

 

En klaar!!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.